SAFRANTECH Takımı Safranbolu'yu Temsil Edecek
Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz Teknoloji takımı Safrantech EC 2022 yılında kurulduğundan beri Teknofest Liseler Arası Elektrikli Araçlar Yarışması katılmakta ve her katıldığı yarışmadan ödüllerle dönmektedir. Teknofest tarafından ilk senesinde "Tanıtım ve Yaygınlaştırma Ödülü" almış, ikinci senesinde de "İvmelenme Kategorisinde Türkiye İkincisi" olmuştur.
SafranTech EC takımı, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Cumhur TORUN danışmanlığında hazırladığı, Teknofest 2024 Liseler Arası Elektrikli Araçlar Yarışması Gelişme Raporu, 17 başlık altında aracın mekanik, elektrik, elektronik ve yazılım kategorilerinde değerlendirilmiş ve 12 başlıktan tam puan almıştır. Taban puanın 849 olduğu değerlendirmeden 1450 puan almıştır.
Aldığı puan ile yarışmaya katılmaya hak kazanan Ahi Evran MTAL SafranTech EC Takımı, TÜBİTAK tarafından TÜBİTAK MAM'da düzenlenecek "Elektrikli Araç Eğitim Kampına" katılacak ve TÜBİTAK uzmanlarının vereceği eğitimleri alacaktır.
SafranTech EC Ağustos-Eylül 2024 tarihlerinde TÜBİTAK Gebze Kampüsünde yapılacak yarışmada, mesleki eğitimde kazandığı uygulamalı eğitim ve beceriyi, alacakları teorik bilgiler ile birleştirip tüm gücünü piste koyacaktır.
0 Yorum
sonsoz 18 04 2024 tarihinde ekledi.
İsminiz:
E-Posta: (Opsiyonel)
Sembol: smilewinkwassattonguelaughingsadangrycrying

| Beni Unut
Content Management Powered by CuteNews