KBÜ Rektörü,Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu Başkanı ile Görüştü

Yapılan görüşmede Karabük Üniversitesinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından temiz, erişilebilir ve güvenli enerji alanında “Uzmanlaşan Üniversite” seçildiğini ifade eden Rektör Kırışık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile YÖK tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği Yarışmasında da birinci olduklarını belirtti. Rektör Kırışık, “Üniversitemiz, Times Higher Education 2023 Dünya Etki Sıralamasında ise ‘Ekonomik ve Temiz Enerji’ kategorisinde 101-200 bandında yer alıyor” diyerek, Türkiye’nin enerji ve maden alanlarındaki potansiyelini daha etkin bir şekilde kullanmak için TENMAK ile yapılacak ortak çalışma ve projelerin önemli olduğuna vurgu yaptı.

TENMAK Başkanı Balıkçı ise Karabük Üniversitesinin temiz erişilebilir ve güvenli enerji alanında uzmanlaşan üniversite olmasının iş birliği imkanlarını geliştirdiğini ve öncelikli olarak bu alanlarda yapılacak iş birliği ve projelere açık olduklarını ifade etti.

Rektör Kırışık, TENMAK Başkanı Balıkçı’yı Karabük Üniversitesi mühendislik birikimi ve akademik yetkinliklerini görmek için Karabük Üniversitesine davet etti. Rektör Kırışık, iki kurum arasında iş birliklerini artırmak için karşılıklı olarak kurumların birbirlerini tanımaları gerektiğine işaret etti. TENMAK Başkanı ise bu davetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yakın zamanda Karabük Üniversitesine gelmek istediğini ifade etti.

0 Yorum
sonsoz 17 02 2024 tarihinde ekledi.
İsminiz:
E-Posta: (Opsiyonel)
Sembol: smilewinkwassattonguelaughingsadangrycrying

| Beni Unut
Content Management Powered by CuteNews