"Eğitim Gençlik ve Değerlerimiz Programları" başladı.
l gençlik buluşması Fatih Sultan Mehmet Fen Lisemizin pansiyonunda kalan 93 öğrencimizle İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Said Nuri ODABAŞOĞLU ve İlçe Müftümüz Aydın BOSTANCI'nın katılımı ve sunumu ile gerçekleşti.
Öğrencilerle gündeme, sosyal ve insani değerler üzerine, bilimsel gelişmeler, akademik başarılar ve ideal insan olma bilinci üzerine sohbet eden İlçe Milli Eğitim Müdürümüz projeye yönelik yaptığı açıklamada; "Değer, Türk Dil Kurumu Türkçe sözlükte bir ulusun sahip olduğu sosyal, kültürel, ekonomik ve bilimsel değerlerini kapsayan maddi ve manevi ögelerin bütünü olarak tanımlanmaktadır. Toplum bilimleri açısından değerler, toplum tarafından en iyi, en doğru ve en faydalı olduğu kabul edilen genelleştirilmiş davranış prensipleri olarak tarif edilebilir. Değer konusu, çağlar boyunca filozofların, düşünürlerin ve toplumların gündeminden düşmemiştir. Bütün tartışmaların sonucunda erdemli bir bireyin ve toplumun sahip olması gereken değerlere vurgu yapılmıştır. Günümüzde değerlerin rolünün bilincinde olan yetişkinler genç nesilde değer kayması ve bozulması olduğu yönünde şikâyette bulunmaktadırlar. Bu nedenle, değişimin ve iletişimin baş döndürücü bir hıza kavuştuğu çağımızda, yüzlerce yıllık deneyimlerden süzülüp gelen geleneksel değerlerin korunması eğitimin en özel çalışma alanlarından biri haline gelmiştir. Biz bu proje uygulamamızla Safranbolu İlçemiz genelindeki ortaöğretim kurumlarına ait devlet yurtlarımızda kalan velilerimizin emaneti, geleceğimizin teminatı öğrencilerimizde ahlaki değerler yönünden farkındalık oluşturmak, topluma ve kişiye yararlı olacak temel değerleri gündeme getirerek bilinç kazandırmak, öğrencilerimizin sosyal ve duygusal gelişimini desteklemek; evrensel, kültürel ve manevi değerlere sahip olmanın öğrencilerimize kendisiyle barışık, mutlu ve başarılı bir kişilik kazandırdığını fark etmelerini sağlayacak nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda bizlere destek veren İlçe Müftümüz Sn Aydın BOSTANCI, müftülük vaizlerimize ve tüm eğitim personelimize teşekkür ediyorum." dedi.
Proje amaçları ve hedefleri:
a) Öğrencilerin, millî ve evrensel kültür değerlerini tanımalarını, benimsemelerini ve geliştirmelerini sağlamak.
b) Öğrencileri kendilerine, ailelerine, topluma ve çevreye olumlu katkılar yapan; başkalarıyla iyi ilişkiler kuran, hoşgörülü ve paylaşmayı bilen, dürüst, erdemli, iyi ve mutlu vatandaşlar olarak yetiştirmek,
c) Öğrencilerde temel insanî değerlere karşı duyarlılık oluşturma ve onları davranışa dönüştürme konusunda yardımcı olmak,
d) Değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasındaki önemli görevi yerine getirerek artan ve değişen risk faktörlerinden bireysel ve toplumsal korunmayı sağlamak.
e) Öğrencileri madde bağımlılığı, alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklardan korunma yolları konusunda bilinçlendirmek.
0 Yorum
sonsoz 14 02 2024 tarihinde ekledi.
İsminiz:
E-Posta: (Opsiyonel)
Sembol: smilewinkwassattonguelaughingsadangrycrying

| Beni Unut
Content Management Powered by CuteNews