KBÜ ve Kardemir Arasında İş Birliği Takım Çalışması ve İnovatif Liderlik Eğitimi

“Takım Çalışması ve İnovatif Liderlik Eğitimi” programında konuşan Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, “Kardemir, Karabük’ün ekonomik yapısında önemli bir yere sahiptir. Bu fabrika, bu toprakların insanları üzerinde derin bir etkiye sahiptir. Karabük’ün kültüründe ve yaşamında ayrı bir yere sahiptir. Türkiye’nin ağır sanayisinin temellerini oluşturan bir fabrikadır. ‘Fabrika kuran fabrika’ diyebiliriz. Diğer yandan, Karabük Üniversitesi, son 20 yıl içinde Karabük’ün ikinci ekonomik lokomotifi olmuştur. Bu iki kurumun daha iç içe olması ve daha fazla iş birliği yapması gerekmektedir. Bugün burada gerçekleştirilen etkinliği Teknoloji Transfer Ofisimiz gerçekleştiriyor” dedi.

TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Lokman Kuzu, üniversiteler ile endüstri arasındaki bağlantı eksikliğine değindi.

Üniversite-sanayi iş birliğinin artırılmasının önemine değinen Kuzu, “TUSAŞ olarak Karabük Üniversitesi ile yakın zamanda bir protokol imzaladık. Hem staj hem de iş birliği kapsamında bu protokolü imzaladık. Laboratuvarları destekleyerek iş birliklerini artırmak istiyoruz. KARDEMİR ve Karabük Üniversitesi de önemli bir kurum. Karabük’teki şehrin iki lider kurumu. Bu birliklerin artarak devam etmesi gerekiyor. Biz de bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız. Bugünkü etkinliğin bereket getireceğine inanıyorum” diye konuştu.

Programın kapanışında takım çalışması yapan KBÜ akademik personeli ile KARDEMİR yöneticileri ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük ili ve

Türkiye için önemli bir kuruluş olan KARDEMİR ile yakın bir çalışma ve iş birliği gerçekleştirdiklerini belirtti.

Karabük Üniversitesi ile KARDEMİR’in iş birliği içerisinde birlikte gelişmesi ve güçlenmesini hedeflediklerini ifade eden Rektör Kırışık, “Takım Çalışması ve İnovatif Liderlik Eğitimi faaliyeti ile kurumlarımızın insan kaynaklarını geliştirmeyi ve takım çalışması başarısını artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

0 Yorum
sonsoz 13 02 2024 tarihinde ekledi.
İsminiz:
E-Posta: (Opsiyonel)
Sembol: smilewinkwassattonguelaughingsadangrycrying

| Beni Unut
Content Management Powered by CuteNews