YILBAŞI KUTLAMALARI

                                    YILBAŞI  KUTLAMALARI

           2024 yılına yaklaştığımız şu günlerde malum yılbaşı kutlamaları  veya bu kutlamaların birkaç günlük devamında bile bazı huzursuzlukları çıkması normaldir. Yeni yılı kutlamak konusuna gelince her milletin kendine özgü kültürü ve her inancın da kendine göre örf ve adetleri vardır. Çünkü her insanın hayat anlayışı, değişik olmakla birlikte bir yaşam tarzları da değişiktir. Ancak inançlara ve  bazı kişilere özgü, doğum günleri, bayramlar, Noel ve Yılbaşı kutlamaları gibi bazı önemli günlerde hem eski yaşam tarzını yaşatmak, hem de o günden sonraki geleceğin mutluluk ve huzur getirmesi dileğiyle yapılan kutlama yöntemleridir..

           Benim için yılbaşı gecesi, normal gecelerden birisi olarak 365 günde bir gelen  ve kutlanması için hiçbir özel anlam ve manası olmayan sıradan gecelerden birisidir. Ancak benim gibi düşünmeyenlerin de bu kutlamalarını engelleyecek ne gücümüz olur, nede fikrimiz olur. Benim inancım gereği yılbaşı kutlamalarını hep anlamsız bulmuşumdur. Millet olarak çeşitli kutlamaları yaparız, eğlence dersen hiçbir eğlenceden geri kaldığımız yok, tatil imkanı dersen yurdumun yer yeri bir cennet köşesi ve en fazla da tatil yapan ülkeyiz biz.

           Fakat neyi kutlarsanız  kutlayın, Yılbaşı kutlamaları için bizim örf ve adetlerimiz desem, asla yeri yok, Anadolu’ya özgü yerleşmiş gelenek ve göreneklerimizden desem de bizde de asla yeri yok.

           Demokrat bir ülkedeyiz İnsanlar inandıkları  gibi yaşama özgürlükleri vardır. kimsenin özel hayatlarına da  burnumuzu sokacak değiliz,  Yalnız burada bir konuyu belirtmekten  geçemeyeceğim.  Geçmiş yıllarda Ülkemize konuk olarak gelen yabancı turistlerin inançları gereği Noel ve yılbaşı kutlamalarını anlayışla karşılamak gerekir. Zamanında yapılanları biliyoruz ki, Bazı illerimizde yılbaşı kutlamaları yapılırken ve kutlamamalara iştirak eden turistlere elle yapılan tacizleri, bazı yobaz kılıklı vahşilerin de kutlama yapan turistlere içki içiyorlar bahanesi ile dövdüklerini hepimiz televizyon ekranlarında görmüşüzdür.

           Bu kutlamaları yaparken de  başkalarının  haklarını ihlal etmemiz ve onlara kusura bakmayan ama hayvanlar gibi davranmamızı gerektirmez, bizim kültürümüz ve vicdani anlayışımız gereği de bu.

          Sevgili okurlar; Alkollü olmak hiçbir zaman mazeret değildir. Eğer vücudun alkolü kaldırmıyorsa yılbaşı gecesi illa ki içeceğim diye bir kural da yok, Ama içip içip sağa sola saldırı düzeyine geliyorsan bunun sorumluluğuna ve verilecek cezaya katlanmasını bileceksin,

          Ülkemizde her çeşit karakterde insanlar var. Kimi çok demokrat yapıda, kimi ise nohut kadar beyniyle sana akıl verir, kimi de yobazların önde gidenleri. Onun için evinin dışında kutlama yapıyorsan hiçbir zaman  dozunu kaçırmayın derim.. Aralık ayının son gecesi soğuk kış gecesinde evinde televizyon programını seyret kardeşim, ne işin olur sokakta. Veya mali durumun su götürüyorsa al aile efradını yılbaşı programlarını sunan nezih yerler var, oralarda ne halk işlerseniz işleyin kimsenin birbirine gıgı çıkmaz.

          Yukarıda anlattığım olaylar yılbaşı gecelerinde hayvan kılıklı insanlar tarafından huzur kaçırılıyor ama utancını da bu zavallı millet çekiyor.  Zaten ülkemizi karalama kampanyası için fırsatı kollayan ve bu fırsatı da kaçırmayanlar içinde bir fırsat, Lütfen bu fırsatı verme onlara.  Biz ülkemizi tanıtmak için milyonlarca dolar harcarken birkaç kendini bilmez hayvan kılıklılar yüzünden bizim dengimiz  bile olamayanlara rezil rüsva oluyoruz.  

          İnşallah bu yılbaşı akşamı dilerim sakin ve huzurlu geçer umudundayım, Hatırlayın geçmiş yılları Lüks otellerin kumarhanelerinde varlıktan yokluğa dönenler, ocağı sönenler, yine de bu yılbaşı, birbirine sövenlerin gecesi değil ve  sokaklar sarhoş naraları sesini duymayacağımız bir gece olur umarım.

           www.safranboludasonsoz.com gazetesi okurlarına şunu söylemek isterim. Müslüman gibi yaşayıp da gavur gibi hayat sürmenin hiç bir anlamı ve manası  yok, kendimize gelelim, kim olduğumu bilelim, örf ve adetlerimize saygı duyalım, başkalarının eğlencesine de saygı gösterelim.

           Bu yılbaşı yazım vesilesiyle, başta ülkemizin refahı, yakınlarımızın sağlığı ve hayallerimizin gerçekleştiği güzel günlere şahit olması dileğiyle! Barış ve huzur içinde nice mutlu yıllara!

          Görüşmek üzere, yeni ve nice yıllara sağlık ve mutluluk dileğiyle hoşça kalın.

 

                                                                           Necati KESKİN

                                                                           15.Aralık.2023

0 Yorum
sonsoz 01 02 2024 tarihinde ekledi.
İsminiz:
E-Posta: (Opsiyonel)
Sembol: smilewinkwassattonguelaughingsadangrycrying

| Beni Unut
Content Management Powered by CuteNews