KBÜ ve TUSAŞ Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Lokman Kuzu ve Dr. Özkan Altay ile bir araya geldi.  Gerçekleşen görüşmede iş birliklerinin güçlendirilmesi ve yapılabilecek projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmenin ardından Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Lokman Kuzu ve Dr. Özkan Altay ile iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, Karabük Üniversitesi ile Türk Havacılık Uzay Sanayii arasında, eğitim, öğretim ve araştırmaya ilişkin iş birliğini geliştirmeyi amaçlıyor.

Protokol kapsamında lisansüstü eğitime yönelik ortak tez ve proje çalışmaları gerçekleştirmek, öğrencilerin TUSAŞ’ın laboratuvar ve teçhizat altyapısı ile tesislerini kullanarak Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını yapma imkanları sunmasını içeriyor. İş birliği kapsamında ayrıca, havacılık ve uzay teknolojileriyle ilgili projelerde ortak çalışmalar yürütülmesi ve bilgi paylaşımı da öngörülüyor. Bu sayede, genç yeteneklerin sektöre entegrasyonu sağlanarak Türkiye’nin havacılık ve uzay sanayisine değerli katkılar sunmaları hedefleniyor.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Bu iş birliği, öğrencilerimize yüksek kalitede eğitim fırsatları sunacak, onları havacılık ve uzay sektörlerinde geleceğin liderleri olarak yetiştirmemize daha da yardımcı olacaktır. TUSAŞ’ın tecrübesinden faydalanarak, öğrencilerimizin alanlarındaki bilgi ve becerilerini geliştirmelerine olanak tanıyacak bu protokol, üniversitemizin akademik vizyonunu daha da güçlendirecek” dedi.

TUSAŞ Genel Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Lokman Kuzu ve Dr. Özkan Altay da protokolün, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmeleri ve sektöre daha hazır bir şekilde katılmaları için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Ayrıca, iş birliği ile öğrencilere, sektördeki en güncel bilgileri ve deneyimleri sunarak, onların gelecekteki başarılarına katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti.

0 Yorum
sonsoz 31 01 2024 tarihinde ekledi.
İsminiz:
E-Posta: (Opsiyonel)
Sembol: smilewinkwassattonguelaughingsadangrycrying

| Beni Unut
Content Management Powered by CuteNews