“Uluslararası İslâm’da Sanat ve Estetik Sempozyumu” KBÜ’de Başladı
Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleştirilen “Uluslararası İslâm’da Sanat ve Estetik Sempozyumu”na Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, dekanlar, müdürler, proje ortakları, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Katılımcılar, sempozyum kapsamında düzenlenen “Safranbolu Geleneksel Sanatçıların İslam’da Sanat ve Estetik Sergisi”ni gezdi.

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde Karabük Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası İslam’da Sanat ve Estetik Sempozyumu ile bilim ve ahlak gibi insan ve toplum hayatı için vazgeçilmez bir değere sahip olan, dünyayı şekillendiren, güzelleştiren ve renk katan sanat ve estetiğin önemi vurgulanacak.

“Uluslararası İslâm’da Sanat ve Estetik Sempozyumu” Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Muhammet Mansur Sağır tarafından yapılan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.“Uluslararası İslâm’da Sanat ve Estetik Sempozyumu” açılışında konuşan Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, “İslam’da sanat dendiği zaman, sanat aslında testinin içerisindeki suyun dışarıya sızması gibi sanatçının ruh halini dışarıya sızması şeklinde tezahür ediyor. Salonun girişinde hatla ilgili tezhiple ilgili örnekler vardı. Sanatçılarımızın, hocalarımızın ruh hallerinin çok güzel şekilde dışarıya sızdığını görüyoruz. Rasûlullah Efendimize yazılan naatlar, insanların içindeki ruh halinin kelimelere dökülmesi, duyguların sızması şeklinde. Gözümüze hitap eden sanatları veyahut da kulağımıza hitap eden sanatların dinlenmesi içimizde ayrı bir huzur veriyor” dedi.


0 Yorum
sonsoz 08 12 2023 tarihinde ekledi.
İsminiz:
E-Posta: (Opsiyonel)
Sembol: smilewinkwassattonguelaughingsadangrycrying

| Beni Unut
Content Management Powered by CuteNews