İl Genel Meclisi Yazıköy İçin Olağanüstü Toplandı
“Yazıköy’e Doğalgaz Hayırlı Olsun”
Karabük İl Genel Meclisi’nin ekim ayı olağanüstü toplantısında Yazıköy’de, nazım ve uygulama imar planı çalışmalarının onaylanması ile ilgili hususa değinen Başkan Sözen; “Yazıköy’de doğalgaz çalışmalarının yapılabilmesi ve evlere dağıtılabilmesi hususunda talepleri bulunmaktaydı. Geçen yıl kasım ayında konu ivedilikle İl Genel Meclisimiz tarafından değerlendirildi ve kasım ayı bütçesine bu yıl kullanılmak üzere Yazıköy’de imar planlarının yapılmasıyla ilgili ödeneğin tahsisi bütçemize konuldu. Bu yıl içerisinde ocak ayı itibariyle hızlı bir çalışma başlatılmış daha sonra Yazıköy’ün imar planı yapılmasıyla ilgili hususta ilgili firmalarla görüşülmüş, ihalesi yapılmış ve belli bir noktaya gelinmiştir. Sürecin hızlı yürütülmesi adına bu süreç devam ederken ilgili firma ile görüşülmüş daha sonra yapılan planlar İl Genel Meclisi’ne gelmiş, bu konuyla ilgili karar alınmış ve daha sonrada ilgili müdürlüklere ve Bakanlıklara gönderilmiş yapılan müzakereler sonucunda da geçen ay itibariyle gelmiş olduğumuz son noktada da Yazıköy imar planları tamamlanmış ve onaylanmış” şeklinde konuştu.
Başkan Sözen “Kargaz‘ın Önünde Hiçbir Engel Kalmadı”
Yazıköy’de Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü’nü ilgilendiren konularda da çok hassas çalışmalar yapıldığını ifade eden Başkan Sözen;
“Yalnızca köyümüzü ilgilendiren ve içinde bulunan Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü’nü ilgilendiren bölümlerle ilgili konunun yeniden görüşülmesi ve Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü’nün talebi üzerine bu konunun yeniden incelenmesi istenmiştir. Aslında geçen ay itibariyle Yazıköy’de ki Kargaz çalışmalarının başlatılabilmesi için normal alanların tamamında almış olduğumuz meclis kararıyla bunun önünü açmış ve çalışmaların başlatılabilmesi için bir engel kalmamıştır. Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü’nü ilgilendiren hususlarda da bu kararın alınması ve bu değişikliklerin yapılmasıyla ilgili meclisimize gönderilen teklif ve konuda hızlı bir şekilde planı yapan firma bu konuda da eksikliklerini tamamlayıp geçen hafta itibariyle Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü’ne gönderilmiş ve Genel Müdürlük tarafından imza altına alınmıştır. Biz sürecin daha hızlı ilerlemesi adına olağanüstü bir toplantı kararı alıp yapılacak çalışmaları hızlandırmak için ve konuyu çok önemsediğimiz için bizler olağanüstü toplantı kararı almış ve bugün itibariyle koruma kurulundan gelen düzeltmeleri de bir meclis kararına bağlayıp, İl Genel Meclisimizin vereceği kararla önümüzde hiçbir engelin kalmayacağı şekle bugün itibariyle getirmiş olacağız. İmar bayındırlık komisyonu ile eğitim kültür ve sosyal hizmetler komisyonumuzda bugün çalışmalarını tamamlayıp meclisimize komisyon raporlarını hazırlayıp görüşlerini bildirdi. Meclisimiz bu doğrultu da olumlu kararını oy birliğiyle alarak uzun zamandır bekleyen köyümüz ile ilgili önemli bir karara imza atmış olduk. Geldiğimiz noktada bu meclis kararımızı da aldıktan sonra artık Yazıköy’de doğalgaz çalışmalarının yapılabilmesi için Kargaz’ın önünde hiçbir engel kalmamıştır” diye konuştu.
Başkan Sözen konuşmasının sonunda; “Bu konuyla göreve geldiği günden itibaren yakinen ilgilenen başta Sayın Valimize, Safranbolu Kaymakamımızın bu konuyu çok yakın takip etmesi ve hızlandırmasıyla ilgili çabalarından dolayı, her zaman desteklerini yakından hissettiğimiz plan noktasında Ankara’ya Genel Müdürlük ve Bakanlık nezdinde işlerin hızlanmasıyla ilgili kendilerinden olağanüstü destek aldığımız Milletvekillerimize, İl Genel Meclis Üyelerimize, Hasan Yıldırım Bey’e, Genel Sekreterimize, İmar Komisyonu Başkanımız Halil Aydın Bey’e, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürümüz ve personellerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Tüzer; “ Siz Burada Bir Tarih Yazdınız”
Karabük İl Genel Meclisi’nin ekim ayı olağanüstü toplantısına katılarak söz alan Yazıköy Muhtarı Deniz Tüzer ise;
“Biraz önce siz bir tarih yazdınız. Şu anda Enerji Bakanlığı’nın EPDK’nın yeni çıkartmış olduğu genel mevzuata uygun Türkiye’deki tek imarlı ve yakında doğalgazlı tek köy olacağız. Pandemi sonrası yoğunlaşan bir göç, yoğunlaşan bir akım nedeniyle köyümüz çok kalabalıklaştı. Çarpık bir kentleşme oldu. Bu konuda yüce Meclisimiz değerli yetkililer konuyu, sorunu tespit edip imar çalışması yaparak belki köyümüzün 50-100 yıllık çok büyük sevap işleyip çok büyük bir hizmet vermiş oldular. Yapılan bu çalışma ile daha düzgün bir yapılaşma ile daha güzel kamu yatırımları gelmiş olacak. Doğalgaz konusunda Başkanımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Tüm kurumdaki en tepeden en aşağıya herkes çok emek verdi. Başkanım yapılan bir toplantıda Kargaz yetkililerinin ya belediye ya imar hususunda direttiği bir noktada Başkanımız masaya yumruğunu vurarak burası sizin isteğinize göre belediyeye bağlamayız; ama imarı yaparız dedi ve yaptılar da. Bu anlamda hepinize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu olay Yazıköy için bir milat ve çok önemli bir olaydır. İnşallah önümüzde ki yıllarda bu olayın meyvelerini hep birlikte vatandaşlarımızla birlikte toplayacağız. Doğalgaz ile birlikte şunu söylemek istiyorum İl Genel Meclisimiz, Devletimiz, Kaymakamımız, Valimiz her biriniz görevini yaptı. Yazıköylü olarak vatandaşlarımızda görevini yaptı. Elini taşın altına koyarak her şeye imzasını attı. Şimdi sıra Kargaz’da, ben Kargaz yetkililerine seslenmek istiyorum. Artık top sizde, biz dört gözle doğalgazın köyümüze dağıtılmasını bekliyoruz. Köyde doğalgaz var, bunun dağıtılmasını bekliyoruz. Bununla birlikte doğalgaz hizmetine kavuşmuş olacağız hem de köyümüz bir düzen içine girmiş olacak Ben tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
0 Yorum
sonsoz 19 10 2023 tarihinde ekledi.
İsminiz:
E-Posta: (Opsiyonel)
Sembol: smilewinkwassattonguelaughingsadangrycrying

| Beni Unut
Content Management Powered by CuteNews