Karabük'de,2023 YKS ve LGS Sonuçları Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Toplantıda, Ölçme, Değerlendirme Merkezimizin hazırlamış olduğu son 3 yılın baz alındığı YKS ve LGS sonuçlarının istatistik verileri hakkında ÖDM Müdürü Osman YILMAZ tarafından kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi.

Toplantıda, Okul ve dersler itibariyle öğrencilerimizin kendilerini gerçekleştirmesi, ilgi ve istidatları yönünde kendilerinin başarı ve mutlu olabilecekleri bir üst kuruma geçmelerini teminen yapılan çalışmaların veriminin, elimizde yıllar itibariyle bulunan bu veriler sayesinde tespit edileceği için bugün sunumu gerçekleştirilen istatistiklerin çok önemli bir bilgi birikimi olduğuna işaret eden İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ yapılması gereken hususlar noktasında bir takım önermeler ve talimatlarda bulundu.

"İlimizin Akademik Başarısı Sistematik Olarak Artmaktadır"

YKS sonuçları doğrultusunda kendi içimizde her yılın değerlendirmesini yaptığımızda sistematik olarak başarılarımızın arttığını belirten AKBAŞ, "Yaptığımız kapsamlı çalışma neticesinde 2023 yılı YKS sonuçlarını geçmiş yıllarla kıyasladığımızda, bu yıl elde edilen YKS başarısının kitlesel olarak çok üst düzeyde olduğunu görmekteyiz. 2022 yılında YKS'de ilk 20 binde 112 öğrenci var iken 2023 yılında 202 öğrencimiz yer alarak %80'lik bir artış gerçekleşti.

LGS'de İlimiz genelinde 2 öğrencimiz tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye Birinciliğini elde etti. İlk %15'lik dilime giren öğrenci sayısı ise yine geçtiğimiz yıl 351 öğrenci iken 2023 yılında 406 öğrencimiz bu kategoride yer alarak %16'lık bir artış söz konusu oldu.Çok şükür LGS ve YKS'de başarımız artarak devam etmektedir


0 Yorum
sonsoz 02 08 2023 tarihinde ekledi.
İsminiz:
E-Posta: (Opsiyonel)
Sembol: smilewinkwassattonguelaughingsadangrycrying

| Beni Unut
Content Management Powered by CuteNews