Ağustos ayı İl Genel Meclis Toplantısı, Başladı
Başkan Sözen, ağustos ayı İl Genel Meclis toplantısında yaptığı açılış konuşmasında, “9 Temmuz 2023 tarihinde İlimizde meydana gelen yoğun yağışların akabinde sel afeti yaşandı. Yaşanan sel afetinin ardından herhangi bir can kaybımızın olmaması en büyük tesellimiz. İl Özel İdaresi olarak toplam 150 personel 40 iş makinesi ile sorumluluk sahamızın her noktasında müdahalede bulunduk. Ekiplerimiz büyük bir özveri ve gayret içinde çalıştı ve çalışmalarına halen devam ediyor” dedi.

aşkan Sözen, devletimizin her daim yanımızda olduğunu vurgulayarak;
“İlk Etapta acil ihtiyaçlar için AFAD Başkanlığı’ndan Valiliğimize 10 milyon acil yardım ödeneği İlimize tahsis edilmiştir ve bunun yanında 8 milyonu İl Özel İdaremize aktarılmıştır.
Yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda AFAD Başkanlığı’ndan İl Özel İdaresi için 248 milyon 29 bin 429 TL zarar tespit edilmiştir.
17.07.2023 tarihinde İlimizi ziyaret eden Sayın İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya acil ihtiyaçlar kapsamında 118 milyon 850 bin TL ödeneği İlimiz için tahsis etmiştir. Bu bağlamda İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya ilimize vermiş olduğu destek için teşekkür ederim” diye konuştu.
0 Yorum
sonsoz 01 08 2023 tarihinde ekledi.
İsminiz:
E-Posta: (Opsiyonel)
Sembol: smilewinkwassattonguelaughingsadangrycrying

| Beni Unut
Content Management Powered by CuteNews